Vi söker ersättare i Hälso- och sjukvårdsnämnden och Kultur- och fritidsberedningen!

ELIN BÅÅTH BEHÖVER EN KOMPIS I HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN!

Är du intresserad av frågor som rör hälso- och sjukvård? Brinner du för normkritik, trygghet och likabehandling? Vill du driva feministisk politik på nämndnivå tillsammans med vår ordinarie ledamot Elin Bååth? Då kan du vara vår nya ersättare i Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN)!

Såhär beskriver vår avgående ersättare, bästa Nina Ruthström, hur det är att sitta i HSN:

”Enormt lärorikt om en av de viktigaste grundstenarna som demokratin vilar på; sjukvården. Bra stämning i gruppen, högt i tak. Fokus på att människor ska få god vård istället för vilket partis åsikter som ska få genomslag. Duktig opposition med Filip Reinhag i spetsen, mycket inbjudande mot oss i F!”

Anmäl intresse senast onsdag 11/9-19 genom att maila oss på gotland@feministisktinitiativ.se. Det går också bra att maila oss om du har frågor eller funderingar angående ditt uppdrag.

Position: Ersättare för Elin Bååth (Fi Gotland) i HSN.
Omfattning: HSN sammanträder ungefär en gång/månad, samt inläsning och förmöte med oppositionen. Ersättning utgår och du får tillgång till utbildning inom relevanta områden.

BLI VÅR NYA ERSÄTTARE I KULTUR- OCH FRITIDSBEREDNINGEN!

Brinner du för ett rikare, normbrytande och mer inkluderande kulturliv? Vill du införa ett feministiskt perspektiv på föreningsstöd och fritidsverksamhet? Har du idéer för hur fler kan ta del av och skapa kultur på Gotland? Då kan du vara vår nya ersättare i Kultur- och fritidsberedningen (KFB)!

I KFB diskuteras och förbereds ärenden som sen beslutas om i Regionstyrelsen. Det är alltså här som det stora påverkansarbetet om kultur och fritid på Gotland sker. Du är med och diskuterar allt från badhus, föreningsstöd och idrottsanläggningar till kulturplan, ungdomskulturer, biblioteksverksamhet och villkor för kulturskapare. Även fast du bara är ersättare kan du påverka mycket, genom att utveckla och ifrågasätta hur regionpolitik görs har du en unik möjlighet att driva feminism på en av samhällets högsta demokratiska instanser.

Anmäl intresse senast onsdag 11/9-19 genom att maila oss på gotland@feministisktinitiativ.se. Det går också bra att maila oss om du har frågor eller funderingar angående ditt uppdrag.

Position: Ersättare för Fi Gotland i KFB.
Omfattning: KFB sammanträder ca 5 gånger/år, samt inläsning och förmöte med oppositionen. Ersättning utgår och du får tillgång till utbildning inom relevanta områden.

Val till båda platserna sker på vårt medlemsmöte måndag 16/9-19. Därefter nomineras och väljs våra kandidater av Regionfullmäktige måndag 23/9-19.