GLAD HÖSTLOVSVECKA!

(Bilden föreställer F! Gotland på studiebesök i Snögrinde, Klintehamn)

F! Gotland har haft några lugna dagar efter en intensiv period med budgetarbete, inlämning av motioner och publicerade debattartiklar.

På Regionfullmäktige 21/10 lämnade vi in två motioner och en interpellation om förbättrad vård för transpersoner. I samband med detta publicerades en debattartikel på Hela Gotland. Denna finns att läsa på vår hemsida och på Facebook. Under Prideveckan finns dessutom chans att träffa Elin Bååth som skrivit motionerna då hon besöker vårt Regnbågsfika onsdag 13/11. Se evenemang för mer info!

I miljö- och byggnadsnämnden har vi debatterat frågan om vindkraftverk i Forsviden på norra Gotland. Då vindkraftsparken innebär intrång i värdefulla naturområden och ett Natura 2000-område har vi varit skeptiska och vi har även kritiserat förslaget då det riskerar att störa de havsörnar och nattskärror som bor i området. Vi i F! anseR att det finns bättre platser för vindkraftverk.

I Regionstyrelsen har vi lagt fram ett gemensamt budgetförslag tillsammans med S, V och Mp. Det innehåller bland annat pengar till en extra ambulans, pengar till stärkt elevhälsa och en satsning på miljö och klimat.

PRIDE planeras för fullt och F! kommer tillsammans med S, V, Mp och kulturföreningen Roxy sponsra teaterföreställningen Den (o)äkta flickan som sätts upp i Vårdklockans kyrka fredag och lördag 15-16/11. Mer info finns på vår hemsida figotland.se och här på Facebook! Vi kommer även arrangera Regnbågsfika i F!lialen på Söderväg 1, onsdag 13/11 klockan 16.00.

F! och Vänsterpartiet planerar också en föreläsning med RFSU-ambassadör Bonnie Dahlström som kommer från Malmö för att föreläsa om Agenda 2030 och dess koppling till sexuell och reproduktiv hälsa och hbtq-rättigheter. Missa inte det den 25/11-19, dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Mer info kommer inom kort!

GLAD NOVEMBER!