F! Gotland presenterar fullmäktigelista och ny styrelse


På onsdagkvällens årsmöte, 14 mars, blev det klart att Feministiskt initiativ Gotland får en ny ordförande, Torun Ström. Torun flyttade till Gotland för ungefär ett år sedan, men har tidigare varit både politiker och ordförande för Feministiskt initiativ i Simrihamn. – Det är fantastiskt att vara en del av den folkrörelse F! Gotland är och få driva politik som försvarar mänskliga rättigheter, säkerhet och hållbarhet, säger Torun. Vi strävar mot ett samhälle som omfamnar alla – vi ser möjligheter där andra ser hinder. Mitt hjärta finns i den feministiska folkrörelsen och jag ser fram emot en valrörelse med mycket rosa politik, värme och samtal med våra väljare!

Torun Ström övertar ordförandeskapet efter Stefan Wesley som suttit på posten i två år. Stefan blir dock kvar i styrelsen som ledamot. – Nu när vi går in i en valrörelse är det viktigt att få in ny energi, nya idéer och nytt folk, och då känns det väldigt tryggt och bra att lämna över till Torun.

Torun Ström har inte bara valts till ny ordförande, utan även till andraplatsen på F! Gotlands lista till höstens fullmäktigeval. Första namnet på listan är Tomas Pettersson som vi redan sett och hört i flera olika debatter och andra sammanhang. – Jag tar mig an plats ett på vår fullmäktigelista, och alltså som föreslagen gruppledare för F! i fullmäktige, med stor ödmjukhet. Som vanligt i den feministiska rörelsen så är det inte en persons arbete som räknas utan att vi gör det tillsammans.

F! GOTLANDS NYA STYRELSE: Torun Ström (ordförande), Lotta Persson, Ingrid Gustafsson, Stefan Wesley, Tomas Pettersson, Juliette Näsström, Shamima Aktar, Peter Almcrantz, Martin Kolberg, Tove Jokiranta, Malin Gadea

F! GOTLANDS FULLMÄKTIGELISTA

 1. Tomas Pettersson
 2. Torun Ström
 3. Gerd Holmgren
 4. Eira Werner
 5. Lotta Persson
 6. Oscar Larsson
 7. Ingrid Gustafsson
 8. Martin Kolberg
 9. Jakob Berglund Rogert
 10. Tove Jokiranta
 11. Stefan Wesley
 12. Emma Jernberg
 13. Johan Sten
 14. Cecilia Herdenstam
 15. Patrik von Corswant
 16. Karin Palmenfelt
 17. Lisen Kebbe
 18. Agnes Lundgren