Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Massprotest #inteenkvinnatill

2021-04-25 @ 13:00 - 17:00

Var med och ta ställning mot mäns våld mot kvinnor!
Det får vara nog nu.
Fem kvinnor har mördats av en närstående man på tre veckor.
Joina oss i en massprotest över hela Sverige och flagga mot kvinnovåldet för att visa Stefan Löfven att det får vara slutsnackat nu – #inteenkvinnatill!
Och vårt krav är enkelt: tillsätt en haverikommission mot mäns våld mot kvinnor.
Söndag 25 april klockan 13:00 hänger vi ut rosa flaggor över hela Sverige och ställer krav på Stefan Löfven att agera. Ta en halsduk, sjal eller tröja. Har du inget rosa? Ta en annan färg.
Mäns våld mot kvinnor pågår överallt. Från norr till söder, i alla samhällsklasser och dygnets alla timmar, även en helt vanlig söndag klockan 13:00.
➮ Protesten är i två enkla steg:
1. Söndag den 25 april kl 13:00 hänger du ut en flagga från balkongen eller fönster. Ta en sjal, halsduk eller något annat du har hemma. Har du inget rosa, ta en annan färg.
2. Fota flaggan och lägg upp en bild på sociala medier, tagga in Stefan Löfven i bilden/texten. Låt honom svara på när han tänker tillsätta en haverikommission mot mäns våld mot kvinnor.
Hitta Stefan på sociala medier:
Instagram: @stefanlöfven
Twitter @swedishPM
Facebook: Stefan Löfven
——————————————————————–
VARFÖR KRAV PÅ EN HAVERIKOMMISSION?
En haverikommission innebär en genomlysning av hur arbetet mot mäns våld mot kvinnor bedrivs och hur det behöver förändras. Det är inte bara fråga om hårdare straff eller förebyggande, det är frågan om ett helhetsperspektiv. Genom en haverikommission förpliktigas regeringen att avsätta resurser och medel för att få stopp på mäns våld mot kvinnor.

Detaljer

Datum:
2021-04-25
Tid:
13:00 - 17:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/184105456886546